Πώς θα κρατήσεις ζωντανή τη σχέση σου

Ο έρωτας μπορεί να έρχεται από μόνος του στην καρδιά μας, να μοιάζει πραγματικά ουρανοκατέβατος, αλλά η διατήρησή του είναι μια υπόθεση που θέλει δουλειά. Για να κρατήσεις ζωντανή τη σχέση σου χρειάζεται εγρήγορση, επικοινωνία και μπόλικη καλή θέληση, και από τις δυο πλευρές.

Δες τουλάχιστον εσύ από τη μεριά σου τι μπορείς να κάνεις καλύτερα, ανάλογα με το ζώδιό σου, για να βελτιώσεις και να διατηρήσεις τη σχέση σου. ΚΡΙΟΣ

Ένα από τα τυπικά χαρακτηριστικά του Κριού, είναι η τάση του να αντιδρά με βάση το άμεσο συναίσθημα, χωρίς να αφήνει στον εαυτό του χρόνο για να σκεφτεί και να αξιολογήσει καταστάσεις. Όμως, μερικές φορές είναι καλό να σταθείς και να αναλογιστείς το πώς εσύ και ο σύντροφός σου συμπεριφέρεστε μεταξύ σας, όταν τα πνεύματα οξύνονται και οι καταστάσεις φτάνουν σε σημείο βρασμού. Τι κάνεις όταν ο άλλος είναι ταραγμένος και δεν ακούει τίποτα; Τι κάνει εκείνος όταν εσύ βρίσκεσαι σε αντίστοιχη κατάσταση; Πόσο συχνά, μετά από μια σύγκρουση, δίνεις τόπο στην οργή και προσεγγίζεις πρώτος τον σύντροφό σου; Ή αντίθετα γίνεσαι απόμακρος και υψώνεις τείχη όταν θυμώνεις; Συζήτησε με τον σύντροφό σου πώς μπορεί ο καθένας σας να βοηθήσει την κατάσταση, αντί να τα βάζετε ο ένας με τον άλλο. ΤΑΥΡΟΣ

Είσαι ένα από τα πιο αισθησιακά ζώδια και το σεξ έχει σημαντικό ρόλο στη ζωή σου. Όμως το καλύτερο αφροδισιακό, πέρα από τα «τεχνικά» ζητήματα του έρωτα, που οι Ταύροι γενικά τα κατέχουν μια χαρά, είναι η συναισθητική σύνδεση και η καλή επικοινωνία. Αλήθεια, λέτε ο ένας στον άλλο όλα όσα θα θέλατε στο κρεβάτι; Μπορείς να γράψεις μια μικρή περιγραφή με το πώς θα ήθελες ιδανικά να σε προκαλέσει ερωτικά ο σύντροφός σου και τι θα φαντασιωνόσουν να σου κάνει. Ζήτα κι από εκείνον να γράψει μια παρόμοια λίστα. Δείτε μέσα από αυτό το παιχνίδι τι μπορείτε να ανακαλύψετε ο ένας για τον άλλο. Αλλά αποφύγετε με κάθε τρόπο την κριτική επί… προσωπικού στα σεξουαλικά ζητήματα. Είναι κίνδυνος-θάνατος για τον ερωτισμό του ζευγαριού, καθώς πληγώνει τους πάντες στο πιο αδύνατο σημείο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μπορεί σαν Δίδυμος να είσαι «μανούλα» στην επικοινωνία, αλλά όχι πάντα στο είδος που χρειάζεται μέσα στη σχέση. Η κοφτερή σου γλώσσα, ιδίως σε στιγμές κρίσης, μπορεί να πληγώσει πολύ τον άλλο. Και μετά να του βγεις κι από πάνω, ρίχνοντάς του όλο το φταίξιμο. Αλλά το να κερδίσεις στα επιχειρήματα, δεν σημαίνει ότι ο άλλος θα αισθάνεται λιγότερο πληγωμένος. Αντίθετα, οι πληγές από εκείνον που αγαπάμε είναι και οι πιο βαθιές. Όχι απλώς δεν επουλώνονται εύκολα, αλλά μπορεί να «μολύνουν» ολόκληρη τη σχέση. Βρες λοιπόν μια κατάλληλη στιγμή και ρώτησε τον σύντροφό σου αν υπάρχουν καταστάσεις που τον έχουν πονέσει, που τον έκαναν να νιώσει ότι δεν έχει υποστήριξη και σύνδεση μαζί σου. Και πες πως νιώθεις εσύ γι’ αυτά, χωρίς να επιδιώκεις να του ξαναπετάξεις το μπαλάκι της ευθύνης. Ακόμα κι αυτό θα βοηθήσει.

Αγαπητε Δίδυμοι θα ηθελες να εχεις το προσωπικο σου ημερησιο ωροσκοπιο?

Παρακαλω

Ειναι δωρεαν και παραμενει δωρεαν για παντα!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος είναι το κατ’ εξοχήν ζώδιο των οικογενειακών δεσμών και η οικογένεια στην οποία μεγάλωσε, παίζει καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα ζωή του. Παρόλο που αυτό ισχύει για όλους μέσες-άκρες, στη δική σου περίπτωση είναι κάτι που θα πρέπει να «δουλευτεί», ώστε να μην αποτελέσει τροχοπέδη στη σχέση σου. Είναι καλό να συζητάτε με τον σύντροφό σου για το τι διδαχτήκατε από την οικογένειά σας, ως προς τον τρόπο που εκφράζετε και διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας. Κι ακόμα περισσότερο, αν οι οικογενειακές εμπειρίες δημιούργησαν σε κάποιον από τους δυο μια δυσκολία να ξεκαθαρίζει ή να μοιράζεται αυτό που νιώθει. Μιλήστε χωρίς εξιδανικεύσεις ή δραματοποιήσεις (ιδίως εσύ, που έχεις μια τέτοια τάση). Έτσι, ο καθένας σας θα μπορεί να κατανοήσει διάφορες αντιδράσεις του άλλου. Προσοχή όμως, μη γίνονται τα… παιδικά τραύματα μια δικαιολογία, για να μην προχωράτε πιο κάτω.

Αγαπητε Καρκίνος θα ηθελες να εχεις το προσωπικο σου ημερησιο ωροσκοπιο?

Παρακαλω

Ειναι δωρεαν και παραμενει δωρεαν για παντα!

Αυτο το αρθρο συνεχιζει στην επομενη σελιδα