Αυτά τα δυο μικρά ουράνια σώματα μπορούν να σου πουν πολλά για το κατά πόσον ταιριάζεις με ένα πρόσωπο. Ο Έρωτας και η Ψυχή, δυο μυθικά πλάσματα που έζησαν μια υπέροχη αγάπη, αποκαλύπτουν «ζευγαρώνοντας» στα δυο γενέθλια ωροσκόπια το είδος της σχέσης σου.

Έρωτας και Ψυχή στην μυθολογία

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί οι δυο αστεροειδείς συνδέονται τόσο με την ταυτότητα της ερωτικής σχέσης. Η μυθική ιστορία που τους δένει αφηγείται έναν μεγάλο και καταδιωγμένο έρωτα. Σύμφωνα με τον μύθο, η Ψυχή ήταν μια πανέμορφη βασιλοπούλα που, εξαιτίας της ωραιότητάς της, υποσκέλισε τη θεά Αφροδίτη στη λατρεία των ανθρώπων. Οργισμένη η θεά, έδωσε εντολή στον γιο της τον Έρωτα να κάνει την Ψυχή να αγαπήσει τον πιο άθλιο θνητό, ώστε να εξευτελιστεί. Όμως ο φτερωτός θεός ερωτεύτηκε ο ίδιος την βασιλοπούλα, την οποία απήγαγε με τη βοήθεια του Ζέφυρου και την έκρυψε σε ένα παλάτι. Εκεί ερχόταν και την έβρισκε στις νύχτες και απολάμβαναν την αγάπη τους, αλλά με όρο από τη μεριά του Έρωτα να μη δει ποτέ η Ψυχή το πρόσωπό του.

Στη γλώσσα της αστρολογίας

Επιστρέφοντας τώρα στον ρόλο του Έρωτα και της Ψυχής στην αστρολογία, ο πρώτος με τη θέση του στο γενέθλιο ωροσκόπιο αποκαλύπτει αρκετά για την ερωτική μας φύση και τη σεξουαλικότητά μας. Εκπροσωπεί εκείνα που μας διεγείρουν, τα αντικείμενα του πόθου μας, το πάθος, την επιθυμία αλλά και τη δημιουργικότητα. Συνδέεται επίσης και με την αίσθησή μας της γήινης θνητότητας. Κι επειδή έχουμε την επίγνωσή της, αναζητούμε διαρκώς τα συναισθήματα εκείνα, που μας κάνουν να αισθανόμαστε ζωντανοί. Άλλωστε και το ίδιο το αίσθημα του έρωτα, όπως εκφράζεται μέσα από τη σεξουαλική πράξη, μας δίνει την ψευδαίσθηση της αθανασίας.

Μπορεί όμως η ανάγκη να επιβεβαιώνουμε διαρκώς τη ζωτικότητά μας να εκφράζεται και μέσα από τον διαφορετικό τρόπο του κάθε ζωδίου. Αυτό συνδέεται και με τη θέση του Έρωτα στα ζώδια, στον γενέθλιο χάρτη. Για παράδειγμα, ο τρόπος του Λέοντα είναι μέσα από την ερωτική κατάκτηση, την απόκτηση απογόνων, τη δημιουργικότητα.

Η αγάπη, όπως εκφράζεται μέσα από τον αστεροειδή Έρωτα, είναι εγωκεντρική. Ο Έρωτας «ανάβει» από την ιδέα ότι κάνει κάποιον άλλο να τον θέλει ερωτικά, και αυτό το είδος της τροφοδότησης είναι πολύ σημαντικό για να αισθανόμαστε ζωντανοί και ακμαίοι.

Από την άλλη, η Ψυχή συνδέεται με αυτό που λέει το όνομά της, την ψυχική μας υπόσταση. Είναι αιθέρια και αθάνατη. Έχει όλες τις δυνατότητες να σχετίζεται με τον άλλο σε ένα υψηλότερο επίπεδο, μέσα από τη διαίσθηση, την κατανόηση πέραν της λογικής, την αγάπη που περνά από το σωματικό στο πνευματικό επίπεδο και μπορεί να οδηγήσει στη θέωση.

Γνωρίζοντας τη θέση αυτών των δύο ουράνιων σωμάτων στο γενέθλιο ωροσκόπιο, μπορούμε να κατανοήσουμε πώς εμείς ή ένα πρόσωπο που μας ενδιαφέρει, εκφράζει τις συναισθηματικές και τις ερωτικές του ορμές, και το είδος της σεξουαλικής και αισθηματικής χημείας που δημιουργείται ανάμεσα στα δυο άτομα. Για να βρείτε τη θέση του Έρωτα και της Ψυχής στο προσωπικό σας ωροσκόπιο, δεν έχετε παρά να συμβουλευτείτε τα παρακάτω άρθρα του myastro.gr:

  • O πλανήτης Έρωτας στο γενέθλιο ωροσκόπιό σου και πώς σε επηρεάζει.
  • Η θέση της Ψυχής στο γενέθλιο ωροσκόπιό σου.

Ο Έρωτας μου συναντά την Ψυχή σου και αντιστρόφως…

Αυτο το αρθρο συνεχιζει στην επομενη σελιδα