Ερωτεύτηκες. Και ανυπομονούσες να συστήσεις τον ή την εκλεκτή της καρδιάς σου στον πιο αγαπημένο σου φίλο. Είχες τη σιγουριά πως δυο άτομα που ταιριάζουν μαζί σου, θα τα πήγαιναν καλά και μεταξύ τους. Αμ’ δε!

Αντιπάθησαν ο ένας τον άλλο από την πρώτη, άντε από τη δεύτερη στιγμή. Και τώρα εσύ βρίσκεσαι στη μέση. Να ακούς τον ένα να σου κατηγορεί άλλον («καλά ρε παιδί μου, τι του/της βρήκες;», «δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα άτομο σαν εσένα έχει τέτοιες παρέες»). Να αρνιούνται να παρευρεθούν στον ίδιο χώρο κι αν δεν αποφεύγεται αυτό, να είσαστε… μια ωραία ατμόσφαιρα. Και γενικά να συμπεριφέρονται σαν μονομάχοι που αγωνίζονται για ένα έπαθλο: εσένα.

Εδώ που τα λέμε, αυτό το τελευταίο δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Συχνά ο ερωτικός σύντροφος, ιδίως στις αρχές της σχέσης, νιώθει ευάλωτος και μπορεί να φοβάται ότι ο κολλητός ή η κολλητή σου δεν θα τον αποδεχτεί και θα τον σαμποτάρει. Από την άλλη, ο φίλος, όσο κι αν χαίρεται που ερωτεύτηκες, ίσως να αισθάνεται ότι κάπου παραγκωνίζεται, ιδίως αν ο ίδιος είναι single και η μεταπήδησή σου στην κατηγορία των δεσμευμένων αλλάζει και την κοινή σας ζωή. Έτσι και οι δύο διεκδικούν, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, την πρωτοκαθεδρία στη ζωή σου.

Το θέμα όμως είναι ότι εσύ δεν περνάς καθόλου καλά εν μέσω διασταυρούμενων πυρών. Και τι μπορείς να κάνεις, πέρα από το να παριστάνεις τον πυροσβέστη; Βασικά, όχι πολλά πράγματα, αν θες να κρατήσεις και τους δύο. Θα είναι κρίμα να χάσεις μια καλή φιλία ή έναν πολλά υποσχόμενο έρωτα. Παρηγορήσου όμως, αργά ή γρήγορα θα το πάρουν απόφαση. Κι αν δεν το πάρουν, δικό τους πρόβλημα. Αλλά κι εσύ μην ανεχτείς κανέναν συναισθηματικό εκβιασμό του είδους «ή εμένα ή αυτόν», από όποια πλευρά κι αν προέλθει.

Πάντως μια τέτοια κατάσταση μπορεί να έχει και τα θετικά της. Να σε βοηθήσει να δεις κάποια αρνητικά ενδεχομένως πράγματα, είτε στον σύντροφο είτε στον φίλο σου, που μπορεί να μη διακρίνεις, στον πρώτο λόγω ερωτικού ενθουσιασμού, στον δεύτερο λόγω φιλικής αγάπης. Δες λοιπόν μήπως πίσω από τους λόγους που επικαλείται ο καθένας για την αντιπάθειά του προς τον άλλο, υπάρχουν μερικά κομματάκια αλήθειας, που καλό είναι να μην παραβλέπεις. Κανείς δεν είναι τέλειος, ασφαλώς, αλλά η αληθινή αγάπη, είτε η ερωτική, είτε η φιλική, βασίζεται στην αποδοχή του άλλου όχι μόνο με τα χαρίσματα, αλλά και με τις αδυναμίες του.

Επί του πρακτέου, τώρα, τι αντίδραση μπορείς να περιμένεις από το ερωτικό σου ταίρι ή τον καλό σου φίλο; Θα το εξετάσουμε ακόμα μια φορά μέσα από το πρίσμα της αστρολογίας, ανάλογα με τα ζώδιά τους.

Αυτο το αρθρο συνεχιζει στην επομενη σελιδα