Όλοι θέλουμε να ζούμε καλύτερα και για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει εμείς οι ίδιοι να βελτιωνόμαστε. Να κάνουμε κάθε τόσο μια αποτίμηση της πορείας μας, να βλέπουμε πού βρισκόμαστε και πώς θα πρέπει να συνεχίσουμε. Όμως, η αλλαγή στις εξωτερικές συνθήκες της ζωής μας δεν θα πετύχει, αν δεν ανανεωθούμε πρώτα απ’ όλα από μέσα μας, στο μυαλό και στην καρδιά μας.

Πολλές φορές χρειάζεται να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση, για να ταρακουνηθούμε και να αναζητήσουμε μια διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Άλλωστε, τα πάντα γύρω μας αλλάζουν και εξελίσσονται. Αντίστοιχα και μέσα μας πρέπει να γίνονται αλλαγές. Η προσαρμοστικότητα είναι νόμος της φύσης, κανόνας της ζωής. Και ο καθένας μας έχει τη δύναμη να την κάνει. Άλλο αν μερικές φορές του λείπει η προθυμία.

Οι κρυφές δυνάμεις του ζωδίου σου

Για παράδειγμα, αν μιλήσεις για αυτοβελτίωση σε έναν Κριό ή ένα Δίδυμο, θα ενθουσιαστεί. Ενώ οι Καρκίνοι ή οι Ταύροι αντιστέκονται στην αλλαγή, έστω κι αν θα μπορούσε να ήταν προς το καλύτερο. Θα πρέπει να αναγκαστούν από τις καταστάσεις για να την κάνουν. Το καλό είναι ότι κάθε ζώδιο έχει το δικό του ιδιαίτερο δυναμικό. Αρκεί να μπορέσει να το αναγνωρίσει και να το αξιοποιήσει!

ΚΡΙΟΣ

Είναι αναμενόμενο να νιώθεις, σαν Κριός, ότι η ανάπτυξη και η ανανέωση ταιριάζουν με τη φύση σου, καθώς είσαι το ζώδιο της εξέλιξης. Η ανάπτυξη της προσωπικότητάς σου εκπληρώνει δυνατότητες, που είναι ενσωματωμένες στην ίδια τη φύση σου. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι που έχουν μέσα τους ανείπωτες δυνάμεις και χαρίσματα δεν καταφέρνουν να τα εκδηλώσουν για να τα αξιοποιήσουν στη ζωή. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις εδώ, είναι η συνειδητοποίηση των προσωπικών σου δυνατοτήτων. Με το να κατανοήσεις τη φύση σου, θα έρθει η γνώση του δρόμου που μπορείς να ακολουθήσεις για να εξελιχθείς. Αυτός ο δρόμος δεν θα είναι πάντα της εξωτερικής πράξης, όσο μια προσέγγιση στη ζωή, μια νοητική στάση που θα υιοθετήσεις απέναντι στον εαυτό σου και στους άλλους.

Το να συλλάβεις τις νοητικές σου δυνάμεις, να καλλιεργήσεις την ικανότητα να ελέγχεις τις σκέψεις σου, είναι ένα κλειδί ανυπολόγιστης αξίας. Αν μάθεις να ασκείς τον κατάλληλο αυτοέλεγχο, αν καλλιεργείς την αυτοπειθαρχία και αν έχεις κοντά σου τους σωστούς ανθρώπους, που θα σε καθοδηγήσουν για να ξεδιπλώσεις τα χαρίσματά σου, βρίσκεσαι στον δρόμο που οδηγεί στην προσωπική εξέλιξη και ανανέωση.

Είσαι έντονα δραστήριο άτομο και λαχταράς τη διαρκή αλλαγή. Έτσι, σου χρειάζονται διαστήματα ησυχίας και ανάπαυσης. Η ανανέωση των δυνάμεών σου συνδέεται με την κατάλληλη χαλάρωση. Έχει να κάνει με τη δυνατότητα να ηρεμείς το σώμα και να στρέφεις τον νου σου προς την επιθυμητή κατεύθυνση, πιστεύοντας ότι το σύμπαν θα σου φέρει το καλό που επιθυμείς. Το ζήτημά σου δεν είναι τόσο να βρίσκεις ενεργητικότητα και να διατηρείσαι σε καλή υγεία, όσο το να κατευθύνεις αυτή την ενεργητικότητα σε εποικοδομητικές κατευθύνσεις. Σου χρειάζεται μια φιλοσοφία ζωής, μια βάση πνευματικότητας που να σε βοηθήσει. Καθώς όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον προορισμό της Αλήθειας, αν θα μπεις στο μονοπάτι που διάλεξες και θα το ακολουθήσεις μέχρι τέλους, θα φτάσεις τον στόχο που επιθυμείς. Το μονοπάτι είναι απλό: συνεπάγεται τη σωστή σκέψη, τις σωστές πράξεις και την προθυμία να δεχτείς την καλή σου τύχη.

Αγαπητε Κριός θα ηθελες να εχεις το προσωπικο σου ημερησιο ωροσκοπιο?

Παρακαλω

Ειναι δωρεαν και παραμενει δωρεαν για παντα!

ΤΑΥΡΟΣ

Όταν αναμετράς τον εαυτό σου και σημειώνεις τις ελλείψεις σου σε ορισμένα πεδία εμπειρίας, θέλεις να διορθώσεις τα αδύνατα σημεία σου. Θέλεις να ανυψώσεις συνολικά το επίπεδό σου. Και ο τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι ένας και πρέπει να τον δεις καθαρά. Γιατί, σαν άπιστος Θωμάς, έχεις τάση να κλείνεις τα μάτια τα αυτιά απέναντι σε ορισμένες αλήθειες, μέχρι που αυτές να είναι πια τόσο φανερές, που να μη γίνεται να τις αγνοήσεις.

Θυμήσου το παραμύθι με τον Αλή Μπαμπά και τους σαράντα κλέφτες, όπου οι μαγικές λέξεις «Σουσάμι άνοιξε» άνοιγαν την πόρτα για έναν αμύθητο θησαυρό. Ο θησαυρός που αναζητάς συνοψίζεται στο αρχαίο ρητό «Γνώθι σαυτόν». Η αυτογνωσία δεν έχει να κάνει μόνο με την ανανέωση του νου και του σώματος, αλλά και με τις εξωτερικές συνθήκες. Καθώς εξαρτιόμαστε από τους νόμους της φύσης για τη ζωή και την καθημερινότητά μας, αν διαπιστώσεις ότι έχεις έλλειψη σε κάποιο τομέα, αυτό δείχνει ότι κάποια πλευρά της σχέσης σου με τη φύση πρέπει να ενισχυθεί. Έχεις κάποια υστέρηση στην ικανότητά σου να κρίνεις ή να αισθάνεσαι σε συμφωνία με τον νόμο του σύμπαντος. Αν η ζωή σου είναι γεμάτη από περιορισμούς, αν δυσκολεύεσαι να εκφράζεσαι, υπάρχει ένας τρόπος να αλλάξεις αυτή την αρνητική κατάσταση. Η δύναμη για να αλλάξεις έγκειται στην τέχνη του να σκέφτεσαι σωστά, ώστε το σώμα και το πνεύμα σου να είναι εναρμονισμένα μεταξύ τους.

Σαν Ταύρος, όταν πειστείς ότι είναι απαραίτητη μια αλλαγή, είσαι έτοιμος να κάνεις το βήμα προς τα μπρος. Ανακατευθύνεις τον εαυτό σου στο μονοπάτι της ζωής, αποφασίζοντας να κάνεις εποικοδομητικές τις διαδικασίες της σκέψης σου. Αρνείσαι να εμπλέκεσαι σε αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σου και τους άλλους. Η ζωή αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον και η καλοτυχία αρχίζει να αντικαθιστά την «γκαντεμιά». Θα μπορούσε αυτό να οφείλεται σε μια αλλαγή της σκέψης σου από το αρνητικό στο θετικό; Ένας Ταύρος είναι σε θέση να το αποδείξει αυτό για τον εαυτό του.

Αγαπητε Ταύρος θα ηθελες να εχεις το προσωπικο σου ημερησιο ωροσκοπιο?

Παρακαλω

Ειναι δωρεαν και παραμενει δωρεαν για παντα!

Αυτο το αρθρο συνεχιζει στην επομενη σελιδα