Οι κίνδυνοι και οι παγίδες που οδηγούν μια σχέση σε χωρισμό

Όλες οι σχέσεις ξεκινούν με τις καλύτερες προοπτικές. Γιατί λοιπόν καταλήγουν τόσο συχνά στην αποτυχία; Τι είναι εκείνο που σκοτώνει ακόμα και τους πιο δυνατούς έρωτες;

Όπως δείχνουν οι έρευνες, αλλά και η εμπειρία, υπάρχουν μερικές βασικές αιτίες που μπορούν να καταστρέψουν μια σχέση. Το θέμα είναι ότι συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε το πώς μας σαμποτάρουν, παρά όταν είναι πια αργά. Βλέπεις, η σχέση δεν είναι κάτι που… παίρνει μπρος και μετά πετάει με αυτόματο πιλότο. Θέλει διαρκή προσοχή, προσπάθεια και εγρήγορση. Να λοιπόν ποιοί είναι οι κίνδυνοι που μπορούν να γκρεμίσουν το αεροπλανάκι ενός έρωτα και τι προδιαθέσεις γι’ αυτούς μπορεί να αποκαλύψει η αστρολογία:

  • Η ζήλια και η κτητικότητα.

Μπορεί μερικές φορές να γίνεται κολακευτικό το ότι σε ζηλεύει ο άλλος, δηλαδή φοβάται μη σε χάσει και ερμηνεύεται σαν μια βέβαιη ένδειξη ενδιαφέροντος. Όταν όμως η ζήλια ξεπερνά τα όρια, όταν οδηγεί σε σκηνές, όταν αναγκάζει τον ένα σύντροφο να αυτό-καταπιέζεται για να μη δίνει αφορμές, όταν τον κάνει να νιώθει προσβεβλημένος, μπορεί να λειτουργεί διαβρωτικά για τη σχέση. Γιατί, σε τελική ανάλυση, δείχνει απουσία εμπιστοσύνης προς τον άλλο, αλλά και έλλειψη σιγουριάς του ζηλιάρη για τον εαυτό του και για τη σχέση του.

  • Η απιστία.

Ο χειρότερος τρόπος για να λύσει κανείς τα προβλήματα σε μια σχέση είναι να μπλέξει με ένα τρίτο πρόσωπο. Απλώς έχει προσθέσει και την απιστία στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση. Φυσικά, ο καθένας μπορεί να μπει στον πειρασμό να επιβεβαιώσει τη γοητεία του, αν η μόνιμη σχέση του τον κάνει να αισθάνεται ανεπαρκής ή παραμελημένος. Αλλά η ώριμη αντιμετώπιση είναι να προσπαθεί εκεί που υπάρχει το πρόβλημα και όχι να το μετατοπίζει ή να αναζητεί φυγές.

  • Η έλλειψη επικοινωνίας.

Μέσα σε μια σχέση είναι σημαντικό να εκφράζονται τα πάντα, από τα πιο ερωτικά συναισθήματα μέχρι τις πιο έντονες δυσαρέσκειες. Τα πράγματα που μένουν ανείπωτα μερικές φορές μπορούν να κάνουν μεγαλύτερο κακό από όσα λέγονται. Όταν σταδιακά η μόνη επικοινωνία ανάμεσα στους δυο συντρόφους καταλήγει να είναι συζητήσεις ρουτίνας για πρακτικά ζητήματα ή άσχετα και αδιάφορα θέματα, αυτό σίγουρα αποτελεί ένα σήμα κινδύνου.

Αυτο το αρθρο συνεχιζει στην επομενη σελιδα