Μέσα από τον έρωτα, αυτό που στην ουσία θέλουμε να βιώσουμε είναι τον έρωτα για τον εαυτό μας, και όχι για το ίδιο το πρόσωπο. Το πόσο συχνά θα συμβεί αυτό, εξαρτάται από το ίδιο το άτομο. Από το κατά πόσον, δηλαδή, διαθέτει ερωτική ιδιοσυγκρασία. Από το ζώδιο και μόνο, μπορούμε να έχουμε μία μικρή άποψη πάνω σ' αυτό.

της Λίλας Δασκαλάκη

Η αγάπη δε συνηθίζει συχνά να μας χτυπάει την πόρτα. Και εννοούμε εκείνη την αγάπη που θα αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στη ζωή μας. Όσο περισσότερο διαθέσιμοι είναι οι άνθρωποι να τον ζήσουν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους, τόσο λιγότερες θα είναι οι εμπειρίες που θα βιώσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Τρεις φορές συνήθως ο φτερωτός Θεός έρχεται για να μας απογειώσει. Η πρώτη είναι στη φάση της εφηβείας, τότε που για πρώτη φορά αρχίζει να εκφράζεται η ανάγκη της ερωτικο-σεξουαλικής ανταλλαγής, παράλληλα, όμως, και αυτή της συναισθηματικής επικοινωνίας.

Η ανάγκη να αισθανθούμε ότι είμαστε επιθυμητοί είναι έντονη, αφού ο έρωτας, σε αυτή την ηλικία, λειτουργεί ως το μοναδικό μέσο επιβεβαίωσης. Η πρώτη ερωτική εμπειρία της εφηβείας μπορεί να λειτουργήσει καθοριστικά, και όσον αφορά τον τρόπο μέσα από τον οποίο θα αναζητήσουμε τον έρωτα στην πορεία της ζωής μας. Στις ηλικίες, επίσης, κάπου ανάμεσα στα 25 με 30 μας χρόνια είναι πιθανό ο έρωτας να κάνει την εμφάνισή του, στη φάση των μεγάλων ερωτικών αναζητήσεων, ψάχνοντας να βρούμε το άλλο μας μισό, και ειδικά οι γυναίκες, μέσα από την ανάγκη τους να βρουν τον πατέρα των παιδιών τους. Πόσο συχνά χτυπάει την πόρτα της αγάπης; 

Συνήθως, όμως, δεν παντρευόμαστε το μεγάλο έρωτά μας, αλλά τον άνθρωπο με τον οποίο μπορούμε να πορευτούμε στη ζωή. Γι’ αυτό και οι μεγάλοι έρωτες σε αυτή την ηλικία δεν καταλήγουν στο γάμο. Και η επόμενη φάση, η πιο δύσκολη και ψυχοφθόρα, είναι όταν ο έρωτας κάνει την εμφάνισή του εκεί γύρω στα 40-50, τότε που οι πηγές χαράς και ικανοποίησης αρχίζουν να στερεύουν. Και έρχεται ο έρωτας για να μας δείξει ότι το μόνο που μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε πάντα νέοι είναι τα ζωντανά συναισθήματα.

Αυτά που μόνο μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούμε να βιώσουμε, προκειμένου να έρθουμε σε επαφή με τα βαθύτερα κομμάτια του εαυτού μας. Μέσα από τον έρωτα, αυτό που στην ουσία θέλουμε να βιώσουμε είναι τον έρωτα για τον εαυτό μας, και όχι για το ίδιο το πρόσωπο. Το πόσο συχνά θα συμβεί αυτό, εξαρτάται από το ίδιο το άτομο. Από το κατά πόσον, δηλαδή, διαθέτει ερωτική ιδιοσυγκρασία.

Από το ζώδιο και μόνο, μπορούμε να έχουμε μία μικρή άποψη πάνω σ' αυτό: ΚΡΙΟΣ

Ο έντονα παρορμητικός χαρακτήρας του και η ισχυρή του ιδιοσυγκρασία, θα τον ωθήσουν, αρκετές φορές, στη ζωή του να πιστέψει ότι είναι ερωτευμένος. Μέσα από την ανάγκη του, όμως, όλα να τα κάνει γρήγορα, να τα ζει, όσο το δυνατόν περισσότερο, το ίδιο γρήγορα ανακαλύπτει ότι αυτό που έζησε δεν ήταν αυτό που ήθελε να ζήσει, αναγνωρίζοντας παράλληλα και τη λάθος επιλογή του. Παρότι -και όταν πια θα βρίσκεται στη φάση του μεγάλου απολογισμού- θα μετρήσει αρκετούς έως πολλούς έρωτες, πιθανόν ένας να είναι αυτός που σφράγισε την ερωτική του ζωή. Και ίσως αυτόν τον έρωτα να μην του επέτρεψαν οι συνθήκες να τον ζήσει ολοκληρωμένα. Με αποτέλεσμα να έχει μέσα του καταχωρηθεί ως το μεγάλο του απωθημένο. 

ΤΑΥΡΟΣ

Όσο και αν αυτό φαίνεται παράδοξο, ο εκπρόσωπος της Αφροδίτης, της Θεάς του έρωτα και της αγάπης, -ο Ταύρος-, μπορεί και να μη θυμάται μεγάλους έρωτες στη ζωή του. Μπορεί ο ίδιος να λειτούργησε ως ισχυρό αντικείμενο πόθου για κάποιους, για εκείνον όμως ο έρωτας δεν άφησε σημάδια τέτοια ώστε να τον ακολουθούν για πολλά χρόνια αργότερα. Και ο λόγος είναι ότι σε περιπτώσεις σπάνιες θα επιτρέψει στον εαυτό του να δοθεί ολοκληρωτικά σε συναισθηματικό επίπεδο. Αυτό που σίγουρα θα μετρήσει είναι τα πρόσωπα που του εκδήλωσαν τον παράφορο έρωτά τους. Μπορεί όμως από τα πρώτα νεανικά του χρόνια να κρατήσει μία δυνατή εμπειρία, που ίσως και να έρθουν έτσι τα πράγματα που να την αναβιώσει αρκετά αργότερα στη ζωή του. 

Αγαπητε Ταύρος θα ηθελες να εχεις το προσωπικο σου ημερησιο ωροσκοπιο?

Παρακαλω

Ειναι δωρεαν και παραμενει δωρεαν για παντα!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο έρωτας για το Δίδυμο θα κάνει ισχυρή καταγραφή, κυρίως στα εφηβικά και στα πρώτα νεανικά του χρόνια. Είναι αυτές οι ηλικίες, μέσα από τις οποίες ανακαλύπτει κυρίως την ανάγκη του να επικοινωνήσει σε όλα τα επίπεδα. Από τα λίγα ζώδια που ο νεανικός τους έρωτας μπορεί να τον οδηγήσει στο γάμο, και από εκεί και μετά να πάψει να τον αναζητά σε άλλο πρόσωπο. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν αναζητά την περιπέτεια, συνήθως μέσα από εφήμερες καταστάσεις. Η διαδικασία αυτή για έναν Δίδυμο δεν έχει ηλικία. Μπορεί μέχρι τα βαθιά του γεράματα να ψάχνει την πρόκληση προκειμένου να αναβιώνει τα χρόνια της νιότης του. Το αθεράπευτο παιδί του ζωδιακού θα περάσει από πολλές ερωτικές εμπειρίες, στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, ένα είναι το πρόσωπο που θα παίξει τον καθοριστικό ρόλο στη ζωή του. 

Αγαπητε Ταύρος θα ηθελες να εχεις το προσωπικο σου ημερησιο ωροσκοπιο?

Παρακαλω

Ειναι δωρεαν και παραμενει δωρεαν για παντα!

Αυτο το αρθρο συνεχιζει στην επομενη σελιδα