Η συμβατότητα των ζωδίων

Ένα από πιο συνηθισμένα ζητήματα που καλείται να λύσει η αστρολογία είναι τα ταιριάσματα των ζωδίων. Πάει ο Κριός με τον Σκορπιό; Ο Καρκίνος με τον Τοξότη; Και γιατί εσύ που είσαι Ταύρος, όποτε γνωρίζεις ένα Αιγόκερω, που υποτίθεται ότι σου ταιριάζει, παθαίνεις μια… φρίκη;

Είναι πολύ συχνό το ερώτημα της συμβατότητας των ζωδίων. Ο καθένας μας άλλωστε ταυτίζεται με τον Ήλιο του, παρόλο που το ηλιακό ζώδιο αποτελεί μόνο ένα τμήμα της πραγματικής μας προσωπικότητας. Αλλά το να καθοριστεί αν κάποιος σου ταιριάζει, είναι μια πολυσύνθετη ιστορία. Και το θέμα είναι να διευκρινίσουμε πώς το εννοούμε αυτό το ταίριασμα. Θέλουμε κάποιον που να μας μοιάζει ή κάποιον που να μας συμπληρώνει; Γιατί προφανώς ή το ένα θα έχουμε ή το άλλο.

Πολλοί από εμάς αισθάνονται μοναξιά, ακόμα κι εκείνοι που βρίσκονται μέσα σε σχέσεις δεκαετιών. Αλλά ξεχνάμε ότι δεν γίνεται να περιμένουμε από τον άλλο να μας γεμίσει το κενό της ψυχής μας. Όμως αυτό κάνουμε. Περνάμε από σχέση σε σχέση, περιμένοντας τον εκλεκτό ή την εκλεκτή που θα διεκπεραιώσει αυτό το έργο. Χωρίς πολλές φορές να έχουμε εμείς οι ίδιοι ξεκαθαρίσει με τι ακριβώς θέλουμε να μας το γεμίσει.

Αγαπητε Καρκίνος θα ηθελες να εχεις το προσωπικο σου ημερησιο ωροσκοπιο?

Παρακαλω

Ειναι δωρεαν και παραμενει δωρεαν για παντα!

Οι μονοί και οι ζυγοί

Ας ξεκινήσουμε από τα ταιριαστά ζώδια. Αμέτρητοι αστρολόγοι έχουν πείσει τον κόσμο που τους συμβουλεύεται και τους διαβάζει, ότι κάποιο ζώδιο είναι καλύτερο για εκείνους από ένα άλλο. Φυσικά, υπάρχει μια λογική στο ταίριασμα των Ήλιων δυο ανθρώπων. Στη βασική αστρολογία, τα ζώδια με μονή αρίθμηση στη σειρά τους, Κριός, Δίδυμοι, ΛέωνΖυγός, Τοξότης και Υδροχόος θεωρούνται αρσενικά. Τα υπόλοιπα, αυτά που έχουν ζυγή αρίθμηση, δηλαδή οι Ταύρος, Καρκίνος, ΠαρθένοςΣκορπιόςΑιγόκερως και Ιχθύς είναι τα θηλυκά. Αυτό δεν έχει να κάνει με το φύλο ή τις ορμόνες, στη βάση ότι τα μεν είναι πιο αρρενωπά και τα δε έχουν εντονότερη θηλυκότητα. Απλώς, τα λεγόμενα αρσενικά ζώδια είναι πιο δυναμικά, ενεργητικά, παρορμητικά και εξωστρεφή, σε αντίθεση με τους χαμηλούς τόνους, τη στοχαστικότητα και την εσωστρέφεια των θηλυκών. Και πάλι, ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε πάντα για αρχέτυπα, για μοντέλα προσωπικοτήτων όχι για αληθινούς ανθρώπους.

Γενικά θεωρείται ότι τα αρσενικά ζώδια τα πηγαίνουν καλύτερα με τους εκπροσώπους της δικής τους ομάδας, όπως αντίστοιχα και τα θηλυκά. Όμως, αυτό είναι μια τεράστια γενίκευση. Επίσης, άλλη μια ομαδοποίηση των ζωδίων συνδέεται με τα στοιχεία τους. Για παράδειγμα ο Κριός θα τα πάει καλύτερα με τα άλλα δυο ζώδια της Φωτιάς, τον Λέοντα και τον Τοξότη, απ’ ό,τι με τον ευαίσθητο «θηλυκό» Καρκίνο, που πιθανόν θα… τσουρουφλιστεί από τον εκρηκτικό Κριό. Παρόμοια, ο Αιγόκερως μπορεί να νιώθει πολύ όμορφα με έναν Ταύρο, που ανήκει όπως ο ίδιος στο στοιχείο της Γης. Η βραδύτητα και η σταθερότητα με την οποία προσεγγίζουν τα πράγματα τους κάνει να εναρμονίζονται, εκεί που κάποιο άλλο ζώδιο, π.χ. ο ανυπόμονος Δίδυμος, θα πέθαινε από πλήξη.

Αγαπητε Ιχθύες θα ηθελες να εχεις το προσωπικο σου ημερησιο ωροσκοπιο?

Παρακαλω

Ειναι δωρεαν και παραμενει δωρεαν για παντα!

Αυτο το αρθρο συνεχιζει στην επομενη σελιδα