Ο δρόμος για την ευτυχία μερικές φορές είναι κρυμμένος πίσω από ένα σωρό πεσμένα φύλλα ή ένα φράχτη που  μας εμποδίζει να τον βρούμε .. Αυτός ο φράκτης, αυτά τα πεσμένα φύλλα είναι η δική μας αδυναμία να ξεπεράσουμε κάποια στοιχεία μας που λειτουργούν ανασταλτικά στην ψυχική και ψυχολογική μας εξέλιξη! Ακολουθούν πέντε ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις (συχνά) στον εαυτό σου, για να γίνεσαι καλύτερος ή τουλάχιστον, πιο ευτυχισμένος άνθρωπος. Πάντα ανάλογα με το ζώδιό σου, εννοείται.

ευτυχισμένος άνθρωπος. Πάντα ανάλογα με το ζώδιό σου, εννοείται. ΚΡΙΟΣ

1. Πόσο προσεκτικά ακούς τον άλλο και δεν τον διακόπτεις μέχρι να τελειώσει; (Αν για πολύ κόσμο το να μπορεί να ακούει με πλήρη προσήλωση παρουσιάζει μια δυσκολία, για έναν… ανυπόμονο Κριό είναι μείζον θέμα. Όμως τι αληθινός φίλος, σύντροφος, γονιός ή οτιδήποτε άλλο θα είσαι, διαφορετικά;)

2. Πιστεύεις στην καλή πλευρά των άλλων ή περιμένεις να αναδυθεί με μαθηματική ακρίβεια η… σκάρτη; (Είναι κάτι αντίστοιχο με το να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο. Αλλά και στη μία και στην άλλη περίπτωση, συνήθως βιάζεσαι υπερβολικά να σχηματίσεις γνώμη για τους ανθρώπους).

3. Πόσο συχνά νταντεύεις τους άλλους; (Και δεν εννοούμε το «ευκολάκι», όπως να φροντίζεις το ταίρι σου ή το παιδί σου. Θα έφτιαχνες μια κοτόσουπα να την πας στην άρρωστη ηλικιωμένη γειτόνισσά σου, για παράδειγμα;).

4. Πόσο τα καταφέρνεις στο να δείχνεις υπομονή και ανεκτικότητα, ακόμα και αν σε αδικούν; (Ο άλλος οδηγός σου τρώει την προτεραιότητα και σου τη λέει κι από πάνω. Μπορείς να μείνεις ψύχραιμος και να τον δικαιολογήσεις, ότι ποιος ξέρει τι ζόρια τραβάει κι αυτός;).

5. Εκεί, στο οπουδήποτε «εκεί» που δίνεις τον χρόνο, την ενέργεια, το μυαλό σου, αξίζει πραγματικά τον κόπο; (Έχεις τάση να πέφτεις με τα μούτρα σε κάτι που σε ενθουσιάζει αλλά μια λογική αποτίμηση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν). ΤΑΥΡΟΣ

1. Τι μπορείς να εγκαταλείψεις; (Με την ταυρίσια επιμονή σου, κολλάς συχνά σε καταστάσεις που έχουν προ πολλού αλλάξει, χρεοκοπήσει, ανατραπεί. Πόσο εύκολο σου είναι να αφήνεις πίσω σου όσα δεν αξίζουν πια, κι ας τα έχεις παλέψει ή επενδύσει σ’ αυτά;)

2. Μήπως ζαρώνεις για να χωρέσεις στο «ρούχο» που κάποιος άλλος διάλεξε για σένα; (Μεταφορικά μιλώντας, καμιά φορά προσπαθούμε να ταιριάξουμε στις απόψεις και στις προσδοκίες των άλλων για το άτομό μας, συρρικνώνοντας τις δικές μας ικανότητες, επιλογές, δυνατότητες).

3. Πόσο περίεργος και ανοιχτός είσαι απέναντι στο περιβάλλον σου; (Για παράδειγμα, τι ξέρεις για τους γείτονες από το Αφγανιστάν που μένουν στο ισόγειο; Τι; Δεν ξέρεις ποιος μένει στο ισόγειο;)

4. Κάνεις εκείνο που επιθυμείς πραγματικά ή εκείνο που πιστεύεις ότι θα έπρεπε να κάνεις; (Είσαι εργατικό άτομο και προσηλώνεσαι στους στόχους σου. Μήπως όμως κάπου στην πορεία χάνεις την ευχαρίστηση του πράγματος; Τι να την κάνεις την Ιθάκη, αν δεν σου δώσει το «ωραίο ταξίδι»;)

5. Μήπως το παρελθόν σου σε παραπλανά ως προς το να δεις το μέλλον σου; (Όχι, επειδή κάτι εξελίχθηκε έτσι στο παρελθόν, αυτό δεν σημαίνει ότι θα επαναληφθεί σίγουρα στο μέλλον. Μη δεσμεύεις τις προσδοκίες σου, όλα είναι ανοιχτά στη ζωή).

Αυτο το αρθρο συνεχιζει στην επομενη σελιδα