Το να παριστάνεις τον σπουδαίο στον εαυτό σου είναι τόσο σημαντικό όσο γελοίο είναι να παριστάνεις τον σπουδαίο στους άλλους. 

Η ..μαντάμ Σουσού και τα καμώματά της είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του αλαζόνα ανθρώπου, εκείνου  που  παριστάνει τον σπουδαίο χωρίς να έχει κανένα λόγο για αυτό, και σίγουρα όλοι μας γνωρίζουμε κάποιους τέτοιους ανθρώπους που με τη συμπεριφορά τους δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις τους απομακρύνοντας από κοντά τους ακόμη και εκείνους που αποδεδειγμένα τους αγαπούν..Και, για να έρθουμε εκεί που μας ενδιαφέρει, ο βαθμός που συμβαίνει αυτό είναι ασφαλώς και θέμα ζωδίου. Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, άλλοι εμφανέστατα και άλλοι πιο διακριτικά, ο καθένας με τον τρόπο του, όλα τα ζώδια ασκούν το ευγενές σπορ που λέγεται «καβάλημα του καλαμιού». 

Κριός

Τσάμπα σου δόθηκε η πρώτη θέση στον ζωδιακό κύκλο; Όχι βέβαια. Είσαι ο καλύτερος και το ξέρεις. Και στις σπάνιες περιπτώσεις που έχεις μια κρυφή αμφιβολία, συμπεριφέρεσαι ακόμα περισσότερο σαν να είσαι ο καλύτερος, για να μην το δείξεις. Οι λέξεις “Κριός” και “μετριοφροσύνη” δεν πάνε μαζί. Σίγουρα ένας μαχητής σαν εσένα, δεν θα κατάφερνε και πολλές νίκες αν δεν είχε τη σχετική αυτοπεποίθηση, αλλά η δική σου φτάνει εύκολα στο σημείο της αλαζονείας. Φρόντισε λοιπόν να θυμάσαι ότι, όπως είπε και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ, «Δεν υπάρχει τίποτα το ευγενές στο να είσαι ανώτερος από τον συνάνθρωπό σου. Η αληθινή ευγένεια είναι να φαίνεσαι ανώτερος από τον πραγματικό εαυτό σου».

Αγαπητε Κριός θα ηθελες να εχεις το προσωπικο σου ημερησιο ωροσκοπιο?

Παρακαλω

Ειναι δωρεαν και παραμενει δωρεαν για παντα!

Ταύρος

Σου αρέσει η επίδειξη, αλλά όχι στον βαθμό που να σε εκθέτει. Προσπαθείς να δείχνεις την ανωτερότητά σου σε όλα τα πεδία, στα οποία συνήθως διαπρέπει ο Ταύρος, όπως η αναζήτηση της καλοζωίας και η καλλιτεχνική έκφραση, με ένα στυλ του είδους «ας κερδίσει ο καλύτερος», πίσω από το οποίο υπονοείται «δηλαδή εγώ». Αλλά αν σε πουν «καβαλημένο», πραγματικά απορείς και εξανίστασαι για το θράσος να σε συκοφαντούν έτσι. Ίσως εκείνο που θα πρέπει να θυμάσαι είναι πως η μετριοφροσύνη δεν σημαίνει να βλέπεις τον εαυτό σου κατώτερο από τους άλλους, ούτε να υποτιμάς τα χαρίσματά σου. Σημαίνει να μην μπαίνεις καν σε διαδικασία του να αναμετράς τον εαυτό σου.

Αγαπητε Ταύρος θα ηθελες να εχεις το προσωπικο σου ημερησιο ωροσκοπιο?

Παρακαλω

Ειναι δωρεαν και παραμενει δωρεαν για παντα!

Δίδυμοι

Λένε πως υπάρχουν δύο είδη εγωκεντρικών ατόμων: εκείνοι που το δείχνουν και… όλοι οι υπόλοιποι. Σε ό,τι αφορά εσένα, μάλλον ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, καθώς καβαλάς εύκολα το καλάμι και δεν το κρύβεις. Αντίθετα, το επιδεικνύεις ευκαιρίας δοθείσης, με τον γνωστό αφοπλιστικό και ανέμελο τρόπο σου. Και συχνά καταφέρνεις, με τον τρόπο που πασάρεις την υποτιθέμενη ανωτερότητά σου, προσθέτοντάς της μια ευχάριστη νότα αυτοσαρκασμού, να αφοπλίζεις οποιονδήποτε θα μπορούσε να σε κατηγορήσει ή να σε αντιπαθήσει. Είπαμε, ο Δίδυμος είναι δαιμόνιος σε αυτά. Αλλά μερικές φορές δεν βλάπτει να… καταπίνεις την έπαρσή σου. Δεν παχαίνει και δεν σου χαλάει το στομάχι!

Αγαπητε Δίδυμοι θα ηθελες να εχεις το προσωπικο σου ημερησιο ωροσκοπιο?

Παρακαλω

Ειναι δωρεαν και παραμενει δωρεαν για παντα!

 Καρκίνος

Η αλήθεια είναι ότι κάνεις αξιέπαινες προσπάθειες να αποσπάσεις τον θαυμασμό των άλλων, με αποτέλεσμα πολλές φορές, πάνω στον ζήλο σου, να χάνεις το μέτρο. Κι αν, παρά την παράσταση που έδωσες, δεν σου κάτσει η σπουδαία εντύπωση, χαλιέσαι. Αλλά όταν το καταφέρεις, γίνεσαι βασιλιάς και τότε, ποιος σε πιάνει. Δεν καβαλάς απλώς καλάμι αλλά… πύραυλο. Το θέμα είναι όμως να μην το παίρνεις και πολύ πάνω σου, χωρίς να κάνεις διάκριση ως προς την πηγή του θαυμασμού. Ορισμένοι θα τροφοδοτήσουν το εγώ σου για δικούς τους λόγους. Και όπως είχε πει κάποτε ένας σοφός άνθρωπος, «Μη δέχεσαι τον θαυμασμό του σκύλου σου σαν αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι είσαι σπουδαίος».

Αγαπητε Καρκίνος θα ηθελες να εχεις το προσωπικο σου ημερησιο ωροσκοπιο?

Παρακαλω

Ειναι δωρεαν και παραμενει δωρεαν για παντα!

Αυτο το αρθρο συνεχιζει στην επομενη σελιδα