«Δώσε σε όποιον αγαπάς φτερούγες για να πετάξει, ρίζες για να ξαναγυρίσει και λόγους για να μείνει». Αυτά τα σοφά λόγια του Δαλάι Λάμα συμπυκνώνουν όλο το νόημα της αγάπης, όχι μόνο της ερωτικής, αλλά και εκείνης που μας δένει με οποιοδήποτε αγαπημένο μας πρόσωπο, φίλο, παιδί, γονιό.

Η αγάπη θέλει την ελευθερία, δηλαδή το να μην προσπαθείς να βάλεις τον άλλο στα δικά σου καλούπια, να μην επιδιώκεις να τον διαμορφώσεις σύμφωνα με τα ατομικά σου πρότυπα και επιθυμίες και να τον δέσεις με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο, δημιουργώντας του εξάρτηση από σένα. Αλλά σαν ένα δέντρο που θα καρπίσει, χρειάζεται τις ρίζες της, τα σημεία αναφοράς της, μια άγκυρα, όχι μόνο στα όνειρα και τις προσδοκίες, αλλά και στην ίδια την πραγματικότητα της ζωής. Και έχει ανάγκη από όλα εκείνα που μπορούν να την εξηγήσουν και να την ερμηνεύσουν, όσο αυτό είναι δυνατόν, από απαντήσεις στο ερώτημα «γιατί τον/την αγαπάς;», από αιτιολογίες που θα ικανοποιήσουν όχι μόνο την καρδιά, αλλά και τον νου, όταν ο πρώτος ενθουσιασμός θα έχει περάσει.

Τα ζώδια και ο έρωτας! Πώς αντιδρούν όταν χτυπηθούν από τα βέλη του έρωτα;

Τα ζώδια και ο έρωτας! Πώς αντιδρούν όταν χτυπηθούν από τα βέλη του έρωτα;

Στο παιχνίδι του έρωτα άλλες φορές είμαστε κυνηγοί και άλλες το θήραμα. Όμως, το κάθε ζώδιο έχει κατά βάση το δικό του ρόλο και την δική του στρατηγική όταν χτυπηθεί από τα βέλη του έρωτα. Η αστρολογία μας δίνει πάλι τα φώτα της και αποκωδικοποιεί όλα τα

Προτεινόμενα άρθρα Περισσότερο

 

Έτσι γίνεται ένα διαρκές ταξίδι, μια απομάκρυνση και μια επιστροφή, γιατί κανένας μας δεν μπορεί να τραφεί μόνο κοιτάζοντας τα μάτια του αγαπημένου του, αλλιώς η αγάπη του θα τελματωθεί στην αδράνεια, θα μαραθεί από την απουσία του ενδιαφέροντος που, αντίθετα, πρέπει διαρκώς να ανανεώνεται. Ο καθένας φέρνει και αποθέτει σε αυτή τη σχέση όσα μαζεύει από την καθημερινότητα, όλα τα δώρα των νέων εμπειριών και των ερεθισμάτων που του χαρίζει κάθε στιγμή η ζωή. Από την άλλη όμως, η αγάπη χρειάζεται και την ασφάλεια, τις μικρές και μεγάλες βεβαιότητες, για να λειτουργεί σαν σημείο αναφοράς στην ύπαρξή μας. Και πάνω απ’ όλα η αγάπη πρέπει να δίνει και στα δυο μέλη αυτής της σχέσης τη δυνατότητα να εξελίσσονται μέσα από την ελευθερία και να διατηρούν τη δέσμευσή τους όχι σαν υποχρέωση ή συνήθεια αλλά σαν αποτέλεσμα μιας επιλογής.

 

Το θέμα είναι, όπως με όλα τα ωραία ρητά, που τόσο μας γοητεύουν στο άκουσμα, πόσο εύκολα μπορούμε να τα εφαρμόσουμε. Και η αλήθεια είναι πως στα τρία «σκέλη» αυτού του γνωμικού, συνήθως η ικανότητά μας να το ακολουθήσουμε είναι μοιρασμένη. Μερικοί από μας, δηλαδή, είναι καλύτεροι στο να δίνουν φτερά σε όποιον αγαπούν, αλλά με τις «ρίζες» δεν τα πάνε και τόσο καλά. Άλλοι πάλι δημιουργούν ευκολότερα το δέσιμο μέσα στη σχέση, αλλά δυσκολεύονται να δίνουν στον άλλο την απαραίτητη ελευθερία. Και όσο για τους λόγους που δίνουμε στον άλλο για να μείνει, πόσες φορές είναι λανθασμένοι…

Ημερήσια πρόβλεψη για τα 12 ζώδια - Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Ημερήσια πρόβλεψη για τα 12 ζώδια - Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Διαβάστε πως θα πάει η μέρα σας σύμφωνα με το ζώδιό σας.

Προτεινόμενα άρθρα Περισσότερο

 

Πόσο επηρεάζεται από το ζώδιο το ταλέντο του καθενός στην αγάπη; Ποιοι είναι εκείνοι που βρίσκουν τη χρυσή τομή και ποιοι παλαντζάρουν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση; Ποιοι έχουν την εικόνα και τη θέση του αγαπημένου τους προσώπου ξεκάθαρη στην καρδιά αλλά και στο μυαλό τους και ποιοι το τυλίγουν σε ένα πολύχρωμο συννεφάκι από μπερδεμένα συναισθήματα; Να τι μας λέει η αστρολογία!